e-bike to GO
vs een deelfiets

Nieuw in België: e-bike to go, het flexibele e-bike abonnement.

Hallo België, wij zijn e-bike to go. We zijn opgericht in 2015 met de missie om duurzaam vervoer toegankelijk te maken voor iedereen. Dit doen we door het aanbieden van een flexibel, all-in e-bike abonnement. Onze zelf ontwikkelde, premium e-bike heeft een actieradius van 70 kilometer en is zeer geschikt voor de urban e-biker. Ons abonnement is maandelijks opzegbaar en bieden we aan inclusief gratis omruilservice bij schade en diefstalverzekering.

Hoe werkt e-bike to go?

Stel, je bent op zoek naar een e-bike. Snappen we. Maar we begrijpen ook dat u zo’n elektrische fiets ook wel een keer van dichtbij wil zien en er ook een rondje op wil rijden. Daarom kun je een testrit plannen via onze website of gewoon langskomen bij onze wekelijke Pick-up points in Antwerpen, Gent of Brussel. Bekijk hier de precieze tijdstippen en locaties. Je kunt zich hier inschrijven voor een testritje.

Als onze e-bike je bevalt, kunt je via de website uw abonnement activeren. De rest wijst zich vanzelf. Nadat je jouw eigen e-bike to go in ontvangst heeft genomen kun je lekker op pad. Mocht je onverhoopt schade rijden of een lekke band krijgen, laat dit ons dan weten via de website. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op om gratis uw fiets om te ruilen voor een werkende. En heb je de fiets niet meer nodig? Geen probleem, het abonnement is maandelijks opzegbaar en je kunt het gemakkelijk stopzetten via onze website.

Hoe verschillen wij van deelfietssystemen?

Het verschil grote verschil met deelfietssystemen zoals BillyBike, Donkey Republic, Velo of Villo, is dat je bij ons uw eigen, persoonlijke fiets krijgt. Je hoeft de e-bike dus niet te delen met iemand anders. Uitlenen aan iemand anders mag overigens wel, daar doen we niet moeilijk over. Een ander groot verschil is de tarifering. Bij deelfietssystmen betaal je voor gebruik, soms in combinatie met een abonnement. Bij ons heb je gewoon een maandelijkse all-in fee waar alles in zit. Dus ook onbeperkte kilometers. Fiets je maar een paar kilometer per maand of vanuit altijd wisselende plekken in de stad? Dan is een deelfiets misschien een beter alternatief. Maar als je regelmatig fietst, dan worden wij snel interessant. Daarnaast bieden wij natuurlijk e-bikes aan, de meeste deelfietsen zijn normale fietsen.

We hopen zo inzicht te geven in het verschil tussen e-bike to go en een deelfiets. Benieuwd hoe wij verschillen van andere aanbieders? Dat lees je in deze blog. Jij beslist uiteindelijk wat het beste bij u past. Bij vragen kun je ons altijd bellen, mailen of appen! Bekijk hiervoor onze contactpagina. Benieuwd naar de e-bike to go?

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn