E-BIKE TO GO IS MOMENTEEL UITVERKOCHT!

3 Stappen om een DELIVERY RIDER te worden

Lijkt het jou fantastisch om met een elektrische fiets maaltijd bezorger te worden, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Wij van e-bike to go maken het graag super makkelijk voor je om bezorger te worden. In 3 stappen helpen we je aan je nieuwe, flexibele, avontuurlijke baan – én beantwoorden we alle belangrijke vragen.

Bezorger worden: de basis

Eerst even wat feitjes, zodat je weet waar je aan toe bent. Om fietsbezorger te worden, moet je minimaal 16 jaar oud zijn – bij Uber Eats en Deliveroo is dat zelfs 18 jaar. Daarnaast is je salaris afhankelijk van het platform dat je kiest, hoeveel je kunt werken en op welke tijden je beschikbaar bent. De piekuren zijn natuurlijk ‘s avonds, en daarnaast betalen de meeste platforms niet per uur maar per rit, dus is het salaris behoorlijk persoonlijk. Over het algemeen kun je echter denken aan 10 euro per uur of 5 euro per bestelling, dus op naar de eerste stap.

Stap 1: Kies een platform

Iedereen heeft wel eens eten besteld, maar als je erover denkt om bezorger te worden, spelen er heel andere dingen dan hoeveel bezorgkosten je betaalt voor een pizza. De platforms waartussen in de praktijk meestal gekozen moet worden, zijn Takeaway.com, Deliveroo en Uber Eats. Belangrijke keuze, want met een platform kies je ook meteen of je in loondienst gaat (zoals bij Takeaway.com) of als freelancer aan de slag moet (zoals bij Deliveroo of Uber Eats). En hoewel het natuurlijk makkelijk lijkt om gewoon in loondienst te gaan, moeten er wel vacatures zijn én moet je worden aangenomen. Daarnaast heb je als zelfstandige veel meer vrijheid en word je per ritje betaald, waardoor sneller werken betekent dat je meer verdient – kassa voor snelle fietsers op de e-bike, dus.

Stap 2: Regel de benodigdheden

Zoals hierboven al duidelijk werd, is de procedure iets anders voor de verschillende platforms. Omdat je bij Takeaway.com in loondienst gaat, regelen zij de benodigdheden voor jou. Grote kans dat je dan op een van onze e-bikes to go gaat rondrijden, maar daar hoef je zelf niks voor te regelen. Als je voor Deliveroo of Uber Eats wil werken ben je zelf verantwoordelijk voor je fiets en is een abonnement bij e-bike to go natuurlijk ideaal. Daarnaast heb je een inschrijving bij de Kruispuntbank nodig en een BTW-nummer, zodat je netjes je belasting kunt betalen. Dat nummer kun je aanvragen via de website van de Kruispuntbank en doorgeven aan Deliveroo of Uber Eats bij je aanmelding. Houd zelf goed je administratie bij: dit is verplicht als freelancer!

Stap 3: Schrijf je in en start

Keuze gemaakt en fietsabonnement afgesloten? Dan rest je alleen nog de laatste stap van het bezorger worden: meld je aan bij het platform van je keuze. Gebruik deze links om je in te schrijven voor Takeaway.com, Deliveroo of Uber Eats. Nadat je je hebt aangemeld, zul je uitgenodigd worden voor een gesprek om je gegevens te checken en je delivery gear (tas, telefoonhouder) op te halen. Enige dat je nog moet doen: de juiste app downloaden (het platform zal je hierin begeleiden), je eerste werkmoment inplannen, en starten maar!

Is het proces van bezorger worden helemaal duidelijk geworden voor je? Bekijk dan meteen ons e-bike abonnement.

Facebook
LinkedIn